6 Kasım 2016 Pazar

YOK / VAR
Varla yok arasında
bir yanılsamadır
marka değerini sevdiğimin
Türk futbolu..

Adam gibi stat yok,
statta nerdeyse tribün yok,
hadi onları geçtik
çim yok ulan çim;
ama neyse ki maç varmış..

Asist gibi asist var,
muhteşem bi tek vuruş var,
Ooooo Robin van Persie var;
Çok şükür ofsayt yokmuş..

İtme var,
dayağa çeyrek kala var,
göz çıkarmaya teşebbüs var;
ama penaltı falan yokmuş..

Ambulans yok,
şoförü hiç yok,
işe bak sen doktor da yok;
neyse ki hastane varmış!

Pozisyonda Emenike var,
kalecinin acayip bir hatası var,
sonuç olarak gol de var;
neyse ki
mini Cooper yokmuş..

Bir alicengiz katakulli yok,
beleşine penaltı yok,
afiyetle yenen kırmızı yok;
helalinden 3 puan varmış..

Son iki maçta 8 gol var,
yükselen bir grafik var,
4 zor maçta 4 galibiyet var;
ama konuşan eden,
takdir eden yokmuş..

E sonra twit yok, lobi yok,
araması sorması yok;
kuvvetle muhtemel
SARI’sının yanında
LACİVERT varmış..

Prim krizi var, kavga var,
kesik var,
“şerefi olmayanlar” göndermesi var,
tükürdüğünü yalama da var;
ama galiba
biz yanlış anlamışız,
çok şükür bi sıkıntı yokmuş..

Bu arada şeref demişken
şeref yok, hakkı yok,
şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanan yok;
ama sürüyle uçan
kargalar varmış..

Haybeden penaltı var,
çıkmamış kıpkırmızı kart var,
torpil var, kayırma var, eyyam var;
ama neyse ki
hakem hatasına
ihtiyaçları yokmuş..

Düdüklü korumaya söz eden yok,
kollanmaya itiraz eden yok,
dillerinden düşmeyen o duruş yok,
galiba kucağa oturuş varmış..

Son olarak;
TUNCAY var,
ORTEGA var,
SERHAT var,
bi daha SERHAT var,
CEYHUN var,
ÜMİT var;
neyse ki
sayı saymayı bilen yokmuş..

Bu ligde adalet yok,
hakça bir rekabet yok,
erdem yok, temiz oyun yok,
adam gibi futbol hiç yok;
çok şükür FENERBAHÇE varmış..





9 yorum:

  1. Yok böyle baskın kontrol, biz hiç görmedik diyerek şampiyon olan şerefli ikinciler varmış, olay prim değil de milli takım Antalya kampında 14 futbolcuya yapılan baskın UEFA doping kontrolü diyen varmış da UEFA neden tarihinde ilk defa bunca oyuncuya doping kontrolü yapar, nerden işkillendi diyen yokmuş..(sahi ne oldu birilerinin doping sonuçları?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. http://www.cnnturk.com/spor/futbol/besiktasin-doping-testi-sonuclari-aciklandi (Mitokondri bey enerjinizi, anlatım bozukluklarıyla dolu cümlelere veya rakibinizi lekelemeye harcayacagınıza, şu haberi araştırmaya veya TFF sitesinden doping sonuçlarına ulaşmaya harcasaydınız daha müspet bir iş yapardınız) 2003-04 sezonundaki rezaletler kursağınızdan geçerken her şey sizler için muhteşemdi, Mircea Lucescu neden Türkiye'ye gelmiyor hiç düşündünüz mü? Her şeye rağmen FB'ye Avrupa'da ve ligde başarılar, umarım geçen seneki gibi, FB'nin 100.yılındaki gibi hak eden ve en güzel futbol oynayan şampiyon olur,iyi günler..

      Sil
  2. Blogunuzu ekşi sözlükteki Beşiktaş lehine hakem hataları başlığı altındaki bir entry sayesinde gördüm ve taraflı yazınıza cevap verme gereği duydum. Bir Beşiktaşlı olarak Trabzonspor aleyhine 2 büyük hata yapılmıştır (Biri Atiba Hutchinson'ın ceza sahası içerisindeki hareketi ve diğeri Quaresma'nın net kırmızı kartı) Maalesef bu durum beni derinden yaralamıştır ve bana göre çok haklı galibiyetimize gölge düşürmüştür ki ilk yarıda maç 4-1'lik bir skorla bitebilirdi. Ancak katılmadıgım nokta şu ki Beşiktaş lehine 1 hata yapılınca ortalık ayağa kalkarken FB ve GS'ye gelince bu tölerans 5 hataya çıkıyor.Bundan 2 hafta önce BJK-Antalyaspor maçında ve maç 0-0'ken + 50 dakika daha varken kısacası BJK'nin kazanma ihtimali yine yüksekken, bir pozisyon yüzünden kan gövdeyi götürürken, bundan 4 hafta önce GS-Antalyaspor maçında Antalyaspor 1-0 öndeyken Antalyaspor'un nizami 2.golünün sayılmaması hiç konuşulmamıştır. Bundan tam 2 sene önce BJK-FB maçında, Atiba'nın Cumartesi günkü pozisyonundaki aynı pozisyon yaşanmıştır ancak bu da tvde hiç konuşulmamıştır: http://www.sporx.com/img/2014/11/02/dembabapenalti.jpg Geçen seneki BJK-FB maçında Gomez'in Alves'ini çekmesini konuşulurken Şener Özbayraklı'nın Gomez'i ceza sahası içinde indirmesi niye hiç konuşulmadı (Not: Ersan Gülüm'ün net kırmızı kart görmesi lazımdı haklısınız ancak atılan ofsayt golü cm'lerce ayırt edilebilecek ve 12 tane futbolcunun ceza sahasında oldugu bir pozisyon) Son olarak Konyaspor-FB maçında Skrtel aleyhine verilmesi gereken penaltı da yeterince yankı bulmamıştır. Çünkü FB'nin ve GS'nin basındaki ağırlığı sayesinde bu hatalar yüzeysel olarak anlatılıp geçilmektedir. Yazınızda bahsettiginiz gibi temiz futboldan ve adaletten bahsetmek istiyorsanız siz de kendi lehinize yapılan 1 hatada bunu blogunuza taşımalısınız. Sadece sizin aleyhinize değil, kendi lehinize de bir hata olunca temiz futbol ve adalet isteyin ki o zaman samimiyetinize inanalım. Sezonun geri kalanında başarılar. İyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Uzun uzun cevap vermek isterdim ama inanın vaktim yok. Fenerbahçe'nin medyada ağırlığı olduğu nerdeyse 30 yılın algısıdır. Bunu her platformda ispatlayabilirim.. Ayrıca asıl ıskalanan "hakem hatası" yanılgısıdır. Ben asla o yaşananları hata olarak yorumlamıyorum. Tekrar teşekkür ederim..

      Saygılarımla

      Sil
    2. Uğur bey ne kadar hakkaniyetli (!) ve objektif (!) olduğunuz Erman beyin yorumuna verdiğiniz cevabın son cümlesinde gayet açık anlaşılıyor. Sizin lehinize yapıldığında hata, sizin aleyhinizde yapıldığında hata değil. Bravo size alkış size pes size...

      Sil
    3. Bizim lehimize yapılırsa hata şeklinde bir ifadem var mı? Kendi fikrinizi benim sözüm sanmanız niyetinizin göstergesi zaten..

      Sil
  3. bu yazıya sadece gülmekle kalmadım senin adına da üzüldüm yazar kardeş. balık bile geçen haftaki fırat faciasını unutmazdı. o yüzden renkli takım taraftarlarının bu iki yüzlülükleri beni şaşırtmıyor malesefki

    YanıtlaSil